El II SmartCAT Challenge cerca solucions innovadores per a la inclusió social i la mobilitat

El 9 de juny i l’1 de juliol es duran a terme les ideathons per resoldre els reptes plantejats al concurs.

Barcelona, 30 maig 2017 – Els propers 9 de juny i 1 de juliol se celebraran dues ideathons de la segona edició de l’SmartCAT Challenge, un concurs d’innovació oberta que potencia la creació de solucions tecnològiques, tot connectant emprenedors, desenvolupadors, organitzacions i experts tècnics. La ideathon d’inclusió social es farà el dia 9 al Mobile World Center de Barcelona, mentre que la de mobilitat es realitzarà el dia 1 a l’edifici Nodus del polígon industrial Can Salvatella, de Barberà del Vallès.

Tallers de preparació dels ideathons

Actualment, ja s’han dut a terme una sèrie de tallers amb agents del sector, els quals han aportat diferents perspectives de les necessitats a resoldre. Aquestes reunions prèvies han servit per definir els reptes amb els que comptarà el concurs en les seves vessants d’inclusió social i de mobilitat. Aquests reptes es poden consultar a la web http://smartcatchallenge.cat/

La primera ideathon sobre inclusió social es realitzarà en col·laboració amb m4social i la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. L’esdeveniment se centrarà en desenvolupar projectes que busquin resoldre el següents reptes:

  • Millorar els desplaçaments per la ciutat per a persones amb mobilitat reduïda
  • Ajudar a que siguem més eficients al gestionar els nostres recursos personals
  • Fomentar la cultura de la col·laboració i del compartir, per a ajudar a les persones i/o a les entitats del tercer sector

La inscripció a la jornada és gratuïta i es pot fer mitjançant aquest enllaç.

A la ideathon del dia 1 de juliol, en canvi, els participants hauran de donar solucions per a la gestió de la mobilitat en tres entorns diferents: ciutats, territori i polígons industrials.

L’SmartCAT Challenge és una iniciativa de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya i en la seva primera edició va comptar amb més de 70 participants a la ideathon i es van presentar 60 solucions tecnològiques per resoldre els reptes plantejats.

Connectar, crear i definir el país que volem

A les ideathons, els participants presentaran les seves idees i tot seguit es crearan els diferents equips de treball amb suport d’experts. Hi haurà un espai de networking i al final del dia, els assistents acabaran presentant el seu projecte.

La ideathon serà l’inici d’un procés de 4 mesos durant els quals, els participants tindran accés a la plataforma d’incubació online de Smart City Hack i disposaran de mentors i recursos tecnològics que els guiaran per poder transformar les seves idees inicials en projectes reals.

El repte finalitzarà amb una competició online, on públic i jurat triaran les millors solucions que competiran a la final de l’smartCAT Challenge que tindrà lloc a la tardor de 2017. A més, el millor projecte de cada temàtica tindrà la possibilitat de realitzar una prova pilot dins del marc del Catalonia SmartLab.