Qui són els nòmades digitals?

Un article publicat a Silicon Republic ens explica com les tecnologies de la telecomunicació ens han permès un estil de vida que ja no lliga el treballador a un lloc estàtic

El món digital ha canviat moltes coses, entre elles els llocs de treballs i les diferents maneres de desenvolupar les feines. La carrera professional, en molts casos, ja no està lligada necessàriament a una ciutat, un espai o una taula. Començant pels casos cada vegada més habituals de teletreball en diferents empreses i acabant per professions totalment nòmades, el paradigma de la feina de 9 a 17h ha canviat totalment.

Avui en dia, el factor “flexibilitat” és un dels més importants pels treballadors de la indústria tecnològica digital. La primera opció que passa pel cap quan pensem en treballadors autònoms és la de l’oficina a casa, però quan l’únic requisit és tenir una bona connexió Wi-Fi, la casa pot ser a qualsevol lloc del món.

Algunes de les professions que més estan apostant per un estil de vida nòmada són les de desenvolupador de software, dissenyador gràfic, consultor, editor de contingut, traductor o especialista SEO. Un article recent de Forbes Middle East desglossava les 100 empreses que més treball remot ofereixen. Entre elles, Amazon, Cactus Communications, Xerox, Dell, Nielsen o CVS Health.

Ciutats com Berlín, Austin, Buenos Aires o Barcelona es promocionen com a hubs per nòmades digitals, amb multitud d’espais de coworking i una àmplia comunitat de treballadors autònoms d’arreu del món.

Podeu llegir l’article original aquí.

Infografia de Linda Bravo per Market Inspector