13 de setembre: The Next Generation Internet Forum 2017

,

Barcelona acollirà a finals d’estiu una jornada per definir el futur de la Internet europea prenent com a base la transparència, la inclusió, la privacitat o la cooperació

La Comissió Europea va llançar a la tardor de 2016 la iniciativa Next Generation Internet (NGI), un programa que inclou consultes ciutadanes, informes, tallers i jornades amb l’objectiu de treballar en la creació d’una Internet futura que ofereixi més a la societat i a les persones mitjançant les últimes tecnologies com la Intel·ligència Artificial, la Internet de les Coses o les tecnologies interactives.

La iniciativa NGI espera que la propera generació de la xarxa sigui dissenyada per a les persones i amb els valors de la transparència, els espais oberts, la inclusivitat, la privacitat, la cooperació i la protecció de les dades.

És en aquest context que tindrà lloc el Next Generation Internet Forum 2017 el dia 13 de setembre a Barcelona. La jornada reunirà a figures prominents que estan establint els fonaments a la Internet del futur. Es compartiran coneixements de diverses disciplines com ara la privacitat, les dades descentralitzades, la identificació o la intel·ligència edge, entre d’altres.

L’esdeveniment comptarà amb xerrades d’especialistes, debats oberts o grups de treball interactius. Entre els ponents hi ha noms com Michael Boniface, director tècnic del Centre d’Innovació TIC de la Universitat de Southampton; Francesca Bria, Comisionada de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona; Sergi Figuerola, director d’Innovació i Tecnologia de la Fundació i2CAT, o Christine Runnegar, directora d’Internet Trust a la Internet Society.