7 i 8 de juliol, ideató de dades obertes de la contractació pública de Catalunya

La Secretaria de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb la Fundació i2CAT i en el marc del projecte europeu Open4Citizens, organitza una Ideató de Transparència amb dades obertes de contractació pública. Les sessions tindran lloc a Barcelona els propers dies 7 i 8 de juliol.

La presentació de la ideató anirà a càrrec de l’Hble. Sr. Raül Romeva, conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, i l’entrega de premis comptarà amb la presència del Sr. Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert.

L’acte es durà a terme a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, a Barcelona.

Per a inscriure’s, cal omplir aquest formulari.

L’aforament és limitat. En cas que els registres exhaureixin el nombre de localitats disponibles, s’assignaran les places disponibles en primera instància segons criteri tècnic, i s’habilitarà una llista de reserva per a reassignar en segona instància les possibles baixes entre els interessats.

Hackaton Open4Citizens celebrada al setembre de 2016 a Fabra i Coats

Objectius de la ideató

L’acte consisteix en una dinàmica participativa on es plantegen escenaris de solució a reptes de la societat. L’objectiu és apoderar la ciutadania envers una contractació pública legalment i èticament impecable, socialment responsable i econòmicament eficient. Per aconseguir-ho, es pretén mobilitzar als diversos actors socials per tal de cocrear eines digitals com ara serveis web i aplicacions que utilitzin les dades obertes de la Generalitat.

Els reptes específics que s’adreçaran en el marc de la dinàmica participativa s’estan cocreant en un procés de consulta amb els col·lectius implicats, i s’anunciaran amb antelació al dia de l’acte.

 

Resolució i premis

Els dos millors projectes presentats pels equips participants en el conjunt de tots els reptes obtindran una inversió inicial per part de la Generalitat per al desenvolupament com a projectes de codi obert a Github amb llicència GPL3, via licitació oberta i previ estudi de viabilitat tècnica i disponibilitat econòmica.

A més, s’entregaran dos premis:

-Primer premi, per un import màxim de 250 € per integrant de cada grup del treball guanyador, i de fins a 1500 €

-Segon premi, per un import màxim de 150 € per integrant de cada grup del treball guanyador, i de fins a 900 €

 

Jurat de la ideató

El jurat estarà compost per professionals d’àmplia trajectòria i reconegut prestigi en l’àmbit de la innovació en dades obertes:

  • Mercè Corretja, directora general de Contractació Pública a la Generalitat de Catalunya
  • Jordi Graells, director general d’Atenció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya
  • Xabier Barandiarán, coordinador del procés «Decidim Barcelona» i assessor de la regidoria de participació de l’Ajuntament de Barcelona
  • Eli Vivas, periodista de dades a El Periódico i cofundadora de Hacks/Hackers BCN i membre d’Iniciativa Barcelona Open Data
  • Eva Belmonte, subdirectora de la Fundació Ciutadana Civio

 

Programa

Divendres 7 de juliol

15.00h Registre i benvinguda

15.15h Obertura institucional de l’acte a càrrec de l’Hble. Sr. Raül Romeva, conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència

15.30h Presentació de la ideató, agenda, recursos, etc.

15:45h Micropresentacions d’experts en open data

16:45h Formalització dels grups

17:00h Inici del treball dels grups

21:00h Tancament del dia

 

Dissabte 8 de juliol

9:00h Obertura de portes

9:15h Treball dels grups

13:00h Dinar

14:00h Treball dels grups

18:00h Presentació pública de propostes

19:00h Deliberació del jurat

19:30h Entrega de premis a càrrec del Sr. Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert

19:45h Festa de tancament

21:00h Tancament de l’acte