El moviment “maker” arriba a Barcelona els dies 17 i 18 de juny

 

Barcelona serà una de les seus de la Maker Faire, el major esdeveniment mundial de creació digital

Els dies 17 i 18 de juny, el Pavelló Italià de la Fira de Barcelona i a CaixaForum seran les seus de la Maker Faire Barcelona. Es tracta d’una cita essencial per als “makers”, creadors, enginyers, artesans o inventors que vulguin compartir les seves experiències amb altres makers i conèixer les últimes tecnologies i iniciatives.

Els participants, locals i internacionals, podran gaudir d’exposicions, converses, tallers i demostracions interactives de més de 200 projectes dels àmbits de l’educació, la societat i l’economia.

Científics, artistes, inventors, hackers, enginyers o qualsevol persona interessada en la creativitat podran aprofitar les sessions que giraran al voltant de la impressió en 3D, l’electrònica, la robòtica, el Big Data, la Realitat Augmentada, la fabricació digital, la visió per computador, la Internet de las Coses, la nanotecnologia, la biotecnologia, la fotònica o els drons.

Les conferències reuniran a Barcelona experts internacionals en innovació social, ciutats, educació i economia com Nadya Peek, investigadora al MIT Center for Bits and Atoms; Pontus Westerberg, director de projectes digitals d’ONU-Hàbitat; Usman Haque, fundador d’Umbrelium; John Clippinger, del MIT Media Lab; Rob Van Kranenburg, de l’IoT Council o Francesca Bria, Directora de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona.

La Maker Faire es va originar el 2006 a San Francisco com un projecte dels editors de Make: Magazine. Des de llavors, ha crescut fins a convertir-se en una xarxa mundial significativa tant de les fires organitzades per Make, com dels esdeveniments produïts de forma independent.

La Maker Faire de Barcelona està organitzada per Sónar+D, Fab Lab Barcelona i Soko Tech, amb el suport de la revista Make, l’Ajuntament de Barcelona, IN(3D)USTRY i l’Obra Social “La Caixa”.

Les entrades es poden obtenir a través d’aquest enllaç.