Jornada “El nou paradigma de ciència i innovació obertes: reptes i oportunitats per a Catalunya”

La jornada tindrà lloc a la sala d’actes de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya

Barcelona, 22 maig 2017 – La jornada “El nou paradigma de ciència i innovació obertes: reptes i oportunitats per a Catalunya”, que tindrà lloc el dia 25 de 09 a 14h, forma part de les jornades de treball sobre l’articulació de la quàdruple hèlix en el sistema d’innovació de Catalunya, emmarcades en el  debat actual que hi ha a la Unió Europea.

Donarà la benvinguda a la trobada el secretari d’Economia de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, per a continuació donar pas a la conferència “Open Innovation, Open Science and Open to the World: Challenges and Opportunities of a new Paradigm”, a càrrec de Tuija Hirvikoski, membre de l’Open Science Policy Platform, òrgan assessor de la Comissió Europea. Seguirà la Ppnència “La visió del Govern”, amb Francesc Subirada, director general de Recerca, i Joan Romero, director executiu d’ACCIÓ.

La resta de la jornada consistirà en tres taules rodones que giraran al voltant de l’articulació de la quàdruple hèlix i els nous paradigmes d’innovació en els entorns de la recerca, el sector empresarial privat i les entitats que ja estan posant en pràctica i promovent aquest model, com ara el Fab Lab Barcelona, el Valkiria Hub o ENoLL.

Entre els mesos de maig i juliol es duran a terme la resta de jornades de treball, que se centraran en les tres qüestions següents:

Quins són els reptes i les oportunitats del canvi de paradigma cap a models de ciència i innovació oberts i centrats en els reptes de la societat? (jornada del 25 de maig)

Com s’articulen els processos de descoberta emprenedora en el marc de les estratègies de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent? (camp d’innovació, del 6 al 8 de juny i jornada del mes de juliol)

Quin paper pot tenir la innovació social, digital i col·laborativa en l’articulació de respostes complexes i eficaces als grans reptes de la societat? (camp d’innovació, del 6 al 8 de juny i jornada del mes de juliol)

L’objectiu de les jornades és definir propostes concretes per a Catalunya i que també siguin rellevants per a la Unió Europea.

Podeu consultar el programa complet de la jornada “El nou paradigma de ciència i innovació obertes: reptes i oportunitats per a Catalunya” a través d’aquest enllaç.

Es requereix inscripció. Podeu realizar-la enviant un correu electrònic a [email protected].