Sant Cugat Maker Challenge impulsa l’emprenedoria i la fabricació digital entre els adolescents

La trobada-concurs comptarà amb tallers i esdeveniments i durarà un mes

Una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Sant Cugat, el FABLab Sant Cugat i Creator Street anima a nois i noies d’entre 13 i 17 anys a detectar problemes de la vida real i crear solucions a través d’eines de fabricació digital. El Maker Challenge s’iniciarà el 30 de setembre i tindrà una durada de quatre setmanes.

El repte que hauran de resoldre s’emmarca en el món de la salut i resulta una oportunitat perquè els adolescents aprenguin a aplicar la metodologia del design thinking en un projecte d’innovació i emprenedoria.

La trobada tindrà una duració de 20 hores repartides entre tallers i esdeveniments que es duran a terme en horari extraescolar durant un mes. Entre les activitats del programa hi ha tallers de tecnologia, prototipatge “lo-fi”, fabricació digital amb eines com la impressió 3D, el tall làser o Arduino, o comunicació. Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar a través d’internet. El cost del concurs és de 140 euros, amb preu reduït per alumnes que tinguin beques escolars.

Segons Eliane Guiu, sòcia de FABLab Sant Cugat, “la missió és promoure la fabricació digital a la ciutat”. Till Jaspert, de Creator Street, ha afegit que el Maker Challenge “és una iniciativa pionera perquè promou diversos aspectes claus per fomentar els joves amb talent”.

L’equip guanyador presentarà el seu projecte a la jornada d’emprenedoria ‘Be Business’ que se celebrarà el dia 27 d’octubre al Teatre-Auditori de Sant Cugat.